Tornado

 

Lieve toekomstige Ik,

Welk knopje heb ik ingedrukt, toen ik deze website lanceerde? Sindsdien lijkt er 24 uur per dag een tornado door mijn bovenkamer te razen, die alleen tussen zes uur ’s ochtends en het rinkelen van mijn alarmklok zijn adem inhoudt. Gelukkig heb ik het een en ander in de tussentijd ook op het witte scherm gekregen, zodat ik nu trotse eigenaar ben van een digitale ‘papieren’ plan. Niet dat zoiets betekent dat ik er naar kijk, want zo werkt deze Nennie niet. Nee, ik laat me geheel intuïtief leiden door alles wat door het oog van de tornado in mijn voorkamer beland. Zo heb ik mijn persoonlijk record in het doen van mijn belastingaangifte met drie maanden verbeterd en mijn huis is zoooo schoon, dat er niet eens stof ligt als ik er weer mijn meubels met een microvezeldoekje betast. Ook mijn India Bollywood productie is helemaal af en ik kan niet wachten totdat ik alle fotoboeken van de afgelopen drie reizen voor fabricage naar de MediaMarkt kan sturen. Is dit allemaal zinnig in het kader van me voorbereiden voor Alaska? Welnee joh, maar het geeft me wel een goed gevoel. Straks kan ik me weer volledig richten op leuke weekendjes weg, tennissen, toneel en alles wat in het hier en nu veel aantrekkelijker is dan het feitelijke regelwerk voor mijn grote reis. Het scenario van mijn voorbereiding op mijn 1-jaar lange reis door Australië doemt steeds vaker in mijn nacht-ijlen op, met een helse moeder op Schiphol op maandagochtend 10.00 uur: dochterlief begint op zondagnacht met pakken en komt er achter dat de helft niet mee kan.

Ben ik dan geheel hopeloos. Ja, eigenlijk wel, dat heb ik al lang geaccepteerd. Toch heb ik hier en daar al wat piketpaaltjes geslagen. Zo heb ik mijn adresboekje met wereldse kennissen uitgebreid met motorrijdende ozzies, kiwi’s en (bijna) alaskanen die me van allerlei goede adviezen voorzien. Inmiddels heb ik al een goed idee wie ik lokaal kan vertrouwen en hoe ik straks een motor kan kopen. Gistermiddag zat ik nog op het pad van het ter plekke een tweedehands kopen, maar gisteravond werd het ineens weer gaan voor een nieuwe KLR. Wispelturig?? Ja, en toch kom ik altijd op mijn pootjes terecht. Al ben ik in dit soort situaties blij dat ik alleen maar aan mijzelf verantwoording hoef af te leggen. Welke vent zou het nou in hemelsnaam uit kunnen houden met mij in zo’n voorbereidingsfase?!?

De grootste piketpaaltjes zijn echter het kopen van een ticket (5 juni vlieg ik weg, over IJslandse bodem, zo in één ruk door naar Anchorage en terug via Orlando) en het opzeggen van mijn baan. Vooral dat laatste was wel een grote hobbel, maar o my, wat ben ik in een prachtige happy bubble beland sinds ik het verteld heb. Ik weet dat baanloze vrienden nu hun wenkbrauwen zullen optrekken, maar ach wat is het fijn om te zeggen dat je met de noorderzon verdwijnt. Gelukkig zijn mijn collega’s net zo positief erover en kom ik bijna dagelijks restanten van slingers en confetti tegen van alle feestjes die ze onderling in de afgelopen weken hebben gegeven. Wat een vreugde! En aftellen doe ik nog lang niet, zo weet ik bijvoorbeeld helemaal niet dat het nog 122 dagen duurt en dat ik daarvan nog maximaal 58 dagen hoeft te werken. Nee, geen idee!

SYL,

Annemieke op 5 februari 2013

Reacties 8

ad 05-02-2013 22:25

wat een strak begin moet wel een feest worden die reis.

Harrie 05-02-2013 22:48

Annemieke
Ik vind het echt prachtig en zal zeker je verhaal blijven volgen

Bernadette 05-02-2013 23:24

had ik me per ongeluk afgemeld....ik wil je echt volgen! Succes!

Dennis 06-02-2013 08:49

Jesss! het eerste verhaal! Nu al leuk om te lezen. Klinkt alsof je alles op een rijtje hebt..... het zal toch niet....

Nicoline 06-02-2013 15:54

Je bent goed bezig zus. Leuk om te lezen ;0)

Priscilla 06-02-2013 15:56

Hé tante Annemieke, ik zal je missen als je weg bent maar gelukkig kunnen we je zo volgen......

Rian 07-02-2013 21:41

Wauw!!!!
Het is nú al geweldig leuk om te lezen!!
Dat beloofd wat....! ;-)

Doris van Dijk 09-02-2013 09:49

Hee Annemieke!
Wat een mooie blog heb je al in elkaar gedraaid en heel leuk om te lezen.. Ben heel benieuwd naar je avonturen, en of je met 13 houthakkerskoters terugkomt (;
Feel free!
Doris

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer